Ilska – symbolik

Hur kan man symboliskt beskriva problemet med ilska?

Källaren

Tänk dig att det i någon situation har uppstått ett problem. Du kommer på att du snabbt måste hämta fram något som löser problemet. Du vet att det du måste hämta ligger någonstans i källaren. Där har du genom åren lagt, eller slängt, in massor av saker. Nu är det emellertid som så att belysningen i källaren har slutat att fungera. När du då, under stress, skall in och hämta det du är ute efter, som du kanske till och med vet precis var det ligger, så stöter du troligen i saker, slår i foten eller i värsta fall ramlar omkull, kanske redan i trappan på väg ned i källaren. Det är kanske inte en så bra början på problemlösningen. Kanske det lilla ursprungsproblemet har skapat ett betydligt större problem.

Risken är att du i den beskrivna situationen reagerar med ilska. Ilska över att ljuset inte fungerar. Ilska över att någon har ställt grejor i trappen och självkritik över att du inte har fixat ljuset. Eller kritik över att den planerade städningen av källaren aldrig har blivit av.

Tänk dig att ditt undermedvetna, där allt vi upplever lagras och som sedan styr vårt handlande, motsvarar källaren. Förmodligen har du inte så god belysning i ditt undermedvetna heller och inte har du fått hjälp att belysa det som finns lagrat där…

Nu har du chansen att kunna både kunna belysa, och få städhjälp i, ditt undermedvetna lagerutrymme. När du har sett vad som finns lagrat där och vet hur du skall röra dig därinne så kan du ta dig fram utan att ramla eller slå i fötterna – även om du inte har slagit på lyset när du skall hämta något. Låter det som ett önskvärt scenario? Då vet du vilken effekt det kan ha att få belyst och ”kartlagt” ditt inre och du kan slippa uppleva ilska eller raseri på grund av att du faller och slår dig.

Så ring mig, Stefan Hedman, 076 116 90 87, och ta beslutet att bli av med din ilska redan idag.

Kommentera